Sudjelovanje u kampanji – primjer uključivanja mladih.

Iako je prošlo već nešto vremena otkako je prošao moj angažman na parlamentarnim izborima, rekao sam sebi,  a i ostalima kako ću pisati o ovome. Odmah da razjasnim, nisam član nijedne političke stranke. Frendovi na fejsu svašta pričaju nakon nekih fotki. 🙂

Čisto konteksta radi, krajem devetog mjeseca odlazim u Rijeku na edukaciju „Studij o mladima za mlade“ koju organizira Mreža Mladih Hrvatske (više o tome u nekom drugom postu), a samim završetkom odlazim u Zagreb gdje mi počinje faks. Prvi dan kao brucoš proveo sam sve samo ne tipično,dobivam poziv koji će mi itekako odrediti ritam za naredna tri mjeseca – poziv za @Kukuriku online tim.

@Kukuriku koalcija već je nekoliko tjedana bila aktivna na društvenim mrežama, nisam očekivao takvo nešto. Kasnije su mi priznali da su me „zgooglali“ i odmah sletjeli na moju web stranicu i ovaj blog. Sounds like win 😀No da ne duljim, uz tjedan dana razmišljanja prihvatio sam poziv i tako počeo surađivati s nekoliko zaista zanimljivih osoba u kampanji za parlamentarne izbore. Većina komunikacije naravno odvijala se online, ali na prvom sastanku upoznao sam većinu njih u živo. Iako sam već imao nešto iskustva s vođenjem računa pravnih osoba na Facebooku i Twitteru, ovo je bilo mnogo zanimljivije 🙂

Internetska posla

Veliko opremljivanja fotki na Flickr, prenošenje sadržaja na web, opremljivanje videa na Youtubeu, uploudanje snimki na Soundcloud, statusi i community management na Facebooku i Twitteru postala je ponovo svakodnevnica. Sviđao mi se način organiziranja unutar tima i uvijek smo si bili spremni pomoći što se i vidjelo u našem radu. Broj mailova po danu i Internet promet na mobitelu mi je toliko skočio da sam morao uzeti tarifu s neograničenim prometom, ludnica. Počinješ dobivati pogled u svijet koji dosada još nisi istražio toliko.

Bilo je ponekad i vrijeme kada si mogao reći da je bilo dosadno, no i vrijeme kada si jednostavno želio iskočiti iz kože kao i u svakom poslu. Dosadno jutro, nema nekih posebnih obveza niti najava i onda PAF! HDZ odluči skinuti imunitet Jovanoviću. Odjednom zvoni mobitel, počnu dolaziti mailovi s audio zapisima koje moraš obraditi, a ti nemaš niti jedan program za to pošto si došao na faks s novim laptopom, pa traži program, pa slušaj što i kako treba rezati, pa uploudaj to pri najmanjoj Internet brzini i opremi dok govoriš na mobitel, odgovaraš na gTalk i gledaš koliko je sati da stigneš na predavanje! Nije da se žalim, ponovio bih. Iako nisam siguran za Jovanovića.

Radnim tempom približavao se datum izbora, na datum izbora cijela ekipa bila je u Muzeju suvremen umjetnosti odakle smo prenosili rasplet događaja. Svatko je bio zadužen za nešto, a u stan sam stigao u ranim jutarnjim satima, baš kada se je cimer probudio za odlazak na faks.

I tako, bez previše detalja, sudjelovao sam u kampanji za parlamentarne #izborihr koja, osim što je bila prva ozbiljna u online svijetu Hrvatske, bili su to i izbori na kojima sam mogao prvi puta i glasati. Cijelu kampanju sam odvolontirao u nekih cca 130 sati, koliko sam i prije imao sveukupno u svojoj volonterskoj knjižici. Upoznao sam mnogo novih ljudi, stekao jedinstveno iskustvo i dobio hrpu fotki na fejsu zbog kojih ekipa sada misli da sam u jednoj od stranaka 😛

Za kraj, obavezni mention ekipi s kojom je bilo nezaboravno surađivati, svi mladi ;), (abecednim redom): @ana_esplanada, @bsimun@frankuseta, @majafiume@marija_lugaric, @markomatejcic@tomislavkorman@ZinkaB.

Te jedno veliko hvala na ukazanoj prilici. Mislim da je ovo iznimno dobar primjer gledanja na mlade kao na ogroman resurs i potencijal, a ne problem. 🙂

Objavio

Marko

Geek, optimist, doer. Business student interested in digital, finance, business, tech, design and media with a bunch of ideas.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.